Wandering and Wondering!
Na drie succesvolle uitvoeringen van onder meer het Requiem van Gabriel Fauré, herfst 2023 in Woudrichem, Breukelen en Utrecht, nam projectkoor Voces Lauri het publiek nu mee naar de 19de-eeuwse Engelse muziekwereld. Rond die tijd kwamen Choral Societies in zwang en zetten componisten als Edward Elgar, Hubert Parry en Stanford gedichten op muziek.
Mooie sfeerschilderingen die het koor recht deed met goede koorklank, dynamiek en expressie. Bas Johan Vermeer zong, begeleid door pianiste Riëtte Olthof, met verve een lied van Schubert en Charles Ives.
Geheel in tegenstelling met deze romantische liederen waren The Songs of the Fleet van Charles Villiers Stanford. Deze liederen verheerlijken het maritieme verleden van Engeland en waren oorspronkelijk geschreven voor een koor, bas solo en orkest. In de uitvoering door Voces Lauri werd het orkest vervangen door een speciaal ingehuurde vleugel bespeeld door Riëtte Olthof. Samen met de bas Johan Vermeer werd dit stuk met bravoure neergezet. De middag werd afgesloten met The long day closes van Arthur Sullivan, verfijnd a capella gezongen door het koor, in subtiel contrast met wat er aan vooraf ging.

Wij kijken met veel plezier terug op dit muzikaal geslaagde en druk bezochte concert. Onderaan deze pagina vindt u enkele foto's ervan.
 
Zondag 21 april 2024
Locatie Pauluskerk
Straatweg 37
3621 BG  Breukelen
 
Aanvang 15:30 uur  
Kaarten Aan deur € 20,00
Voorverkoop € 17,50
 
Dirigent Maarten van der Bijl
Bas Johan Vermeer
Piano Riëtte Olthof
 
 
Dit concert is mede mogelijk gemaakt door de genereuze steun van het Cultuurfonds Stichtse Vecht.
 
Klik op een foto voor een grotere weergave