Prières sans Frontières
Het herfstconcert Prières sans Frontières was een gezamenlijk project van Voces Lauri en Collegium Altena, beide onder leiding van dirigent Maarten van der Bijl. Dat schept een muzikale band, die we graag verder wilden uitwerken.
De basis voor dit concert werd gevormd door drie liederen van Marco Muilwijk, het Kyrie, Sanctus en Agnus Dei. Marco zong als tenor in ons koor; daarnaast is hij een talentvolle componist en orchestrator met een masterdiploma van het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Onze dirigent Maarten heeft zijn werken aangevuld met een aantal passende liederen van andere componisten. We waren blij dit uitdagende concert in de woonplaats van Marco, Breukelen, te mogen uitvoeren als onderdeel van het concertprogramma van de Pauluskerk.
Op het gezamenlijke programma stonden onder andere een dubbelkorig stuk van De Victoria, een stuk voor mannenkoor van Arvo Pärt en een stuk voor vrouwen van Poulenc. Andere stukken die wij samen zongen waren van Pipelare, De Klerk, De Leeuw en Rheinberger. Collegium Altena zong twee liederen van Barbieri en De Morales, terwijl Voces Lauri het Kyrie, Sanctus en Agnus Dei van onze eigen Marco Muilwijk inbracht.
 
Zondag 2 oktober 2022  
Locatie Pauluskerk
Straatweg 37
3621 BG  Breukelen
 
Aanvang 15:00 uur  
Dirigent Maarten van der Bijl
Organist Ere Lievonen
 
Programma
De Victoria Alma redemptoris mater  
Pipelare Salve regina  
Barbieri Versa est  
De Morales Parce mihi domine  
Marco Muilwijk Kyrie, Sanctus & Agnus Dei  
De Klerk Pater noster  
Arvo Pärt De profundis  
  The deer's cry  
Poulenc Litanies à la Vierge Noire  
De Leeuw Prière  
Rheinberger Abendlied  
 
 
 
Dankzij de steun van het Cultuurfonds Stichtse Vecht was de toegang vrij.